Здравейте


Военната история е неотменна част от изучаването на Историята като цяло. Тя е неделимо свързана с всички останали аспекти на историческото познание и нейното познаване е задължително за всеки, който иска да се занимава професионално с История. Войните съпътстват човешкото общество още от зората на неговото развитие. Конфликтите и гравитиращата около тях политическа система, определят съдбата на региони, континенти и дори на целия свят. Да познаваш Историята без да познаваш войните е на практика невъзможно.

Нашата цел е да наложим обучението по Военна история като неразделна част от програмата на Исторически Факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Ние вярваме, че много от студентите в Исторически факултет проявяват интерес към Военната история и смятаме че те имат право да превърнат своя интерес в нещо повече.

Началото беше поставено под формата на семинар, който да събере всички, които искат да се занимават с Военна история. Надяваме се този семинар да се развие и да прерасне в нещо още по-сериозно и значимо! Призоваваме всички, които се интересуват от Военна история и желаят да я изучават систематизирано и целенасочено, да се присъединят към нас!


Comments are disabled.

%d блогъра харесват това: