Онлайн Списание „Военна История“


Здравейте!

Сесията дойде, а заедно с нея и писането на курсови работи, изпитите и напрежението. Не са малко студентите, които се интересуват от военна история и пишат за нея като отговор на различни курсови и дипломни задания. Понякога тези текствое се четат, по някога ги гледат отгоре отгоре, а често пъти никой не им обръща внимание, защото изпита поема в друга насока. Ние, обаче, ще обърнем внимание на всеки един текст, който ни изпратите! Точно така! Клуб „Военна История“ започва изготвянето на свое собствено електронно списание, което ще може да сваляте от страницата ни, да четете и да пращате отзивите си за вече написаните статии!

Защо го правим? Проблемът на българската историография е, че липсва дебат! Някой пише нещо, но то оставя без реплики или коментари от останалите историци и увисва само в празното пространство. Целта на нашето електронно списание е да стимулира дебата между историците като даде максимална гласност на всеки, които има какво да каже и има желание да го заяви публично!

По какви теми може да се пише? Позволяваме пълна свобода на темите, с единственото условие те по някакъв начин да имат отношение към военната история, бе значение от епохата, века и десетилетието. Ако се интересувате от икономическата, политическата, социалната, техническата или която и да е друга страна на военното изкуство и военната история,  това е мястото за вас!

Има ли ограничение в обема и оформлението? Не! Не ви ограничаваме по никакъв начин! По някога важни неща могат да се кажат с няколко думи, по някога са нужни повечко страници… единствената „норма“ ще е цялостното оформление на всеки брой, но то ще е грижа на редакторите – т.е. ние. Молим ви само текстовете да са на КИРИЛИЦА и да проверявате правописа си преди да ги пращате!

Авторски права? Името на всеки един автор ще бъде прилежно и забележимо поставено преди всяка статия! Ако използвате приложения, които не са изготвени от вас (снимки, карти и т.н.) задължително давайте името на автора или поне източника, от където сте взели съответния обект!

СТАТИИТЕ СИ, КАКТО И ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ ИЗПРАЩАЙТЕ НА НАШИЯ E-MAIL:

klubvoennaistoria@gmail.com

КРАЙНИ СРОКОВЕ НЯМА!!! АКО СТАТИЯТА ВИ НЕ ВЛЕЗЕ В ЕДИН БРОЙ, ЩЕ ВЛEЗЕ В СЛЕДВАЩИЯ!!!

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!


Comments are disabled.

%d блогъра харесват това: