ОНЛАЙН СПИСАНИЕ „ВОЕННА ИСТОРИЯ“ – ДОПЪЛНИТЕЛНО


Здравейте на Всички!

Необходимо е да направим още няколко уточнения за структурата на списанието:

1) Списание „Военна История“ няма да е класическо научно списание, в което да се публикуват само статии, подчинени на мащабен литературен апарат и минимум бележки под линия.  Такива статии, разбира се са повече от добре дошли, но няма да са единствените. За нас ще е важно да публикуваме мнения и актуални анализи на проблеми от съвременната история, както и коментари към книги, статии и дори филми, които са ни направили определено впечатление. В този смисъл, една статия за настоящата криза в Ормузкия проток е не по-малко ценна от развита теза, посветена на Френско-Пруската война от 1870-1871г.

2) Освен научните секции, списанието ще има място за ревюта на филми, фикция и компютърни игри, посветени на военната тематика. Защо? Много просто – в развиващото се, модерно общество, в което живеем, филмите и игрите са тези, които най-лесно привличат вниманието на хората, които нямат професионално отношение към историята. В този смисъл, един качествен филм или една изпипана игра (а такива не липсват), могат да ви научат на повече от някоя монотонна и скучна лекция, или сухо изложена фактология в дадени научни трудове.  Ние от Клуб „Военна История“ лично сме се убедили в това колко вдъхновяващи могат да бъдат качествените комерсиални продукти при стимулирането на интереса към даден исторически период.

3) Освен статии, ще направим всичко възможно да публикуваме актуални интервюта в областта на историята, както и новини за предстоящи издания на книжния пазар, организиране на научни конференции и т.н. Ако имате желание да рекламирате подобна дейност и повече хора да разберат за вашият труд, пишете ни на нашия е-mail – klubvoennaistoria@gmail.com и ние ще се постараем да дадем максимална гласност на ваши проект!

АКО ИМАТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗДЕЛИ В СПИСАНИЕТО, МОЛЯ ПИШЕТЕ НИ!!!


Comments are disabled.

%d блогъра харесват това: