За Нас

КОЛЕКТИВ НА СПИСАНИЕ „ВОЕННА ИСТОРИЯ“

 

д-р Александър Стоянов, отговорен редактор

Роден на 13 ноември, 1987г. в София. Завършил Националната Гимназия за Древни Езици и Култури (НГДЕК) „Константин-Кирил Философ“ с профил История. Продължава образованието си в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ със специалност История. Защитил е Магистърска степен по История на Европейската Експанзия и Глобализация в Лайденския Университет в Нидерландия. Доктор по история от Лайденския университет. Занимава се с военна история от 2005 г.. Повечето му научни статии и текстове, както и магистърската теза и докторската му дисертация са посветени на военната история. Предпочитан исторически период – Ранно-модерна История (1453 – 1776).

Петьо Георгиев, оформление и дизайн

petyo_snimka

На 24 години, от София. Завършва 9-та Френска езикова гимназия с профил история и литература. Между 2008 и 2013 живее в Париж, където учи Право в Сорбоната. През това време започва да се занимава с рисуване и илюстрация с цел професионално развитие в тази сфера. Военната история, както и историята на правото са едни от по-големите му интереси. Като дизайнер участва в няколко проекта, сред които е и списание „Военна история”. Като предпочитан исторически период определя Античността.

Екип на страница Клуб „Военна История“ във Facebook:

Александър Стоянов (виж по-горе)

Юлиян Недев

188_picture

Юлиян Недев (1983 г.) завършва Търговско-банкова гимназия през 2002 г., а през 2010-а – история в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира нова и съвременна история, насочвайки интереса си към военния аспект на материята. Магистър по История със специалност „Кризи, конфликти и дипломация в световната политика, XVI – XXI век.“  Сред защитаване на бакалавърската си степен, продължава работа в СУ, където със съдействието на проф. Искра Баева е един от създателите на клуб „Военна история“. Публикува статии в интернет списанието на клуба

 

За Контакти:

Фейсбук страница: Клуб „Военна История“

e-mail: klubvoennaistoria@gmail.com

Twitter: http://twitter.com/#!/voennaistoria


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: